Kurumlararası GNO ile Yatay Geçiş

2018 Güz Yarıyılı Kurumlararası GNO ile Yatay Geçiş

Açıklamalar

Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin  11. maddesindeki hüküm gereğince Üniversitemizin bölümleri için aşağıda belirtilen sayıda yatay geçiş kontenjanı belirlenmiştir.

• Başvurular online başvuru formu aracılığıyla yapılır.
  • Başvuru kabul edildikten sonra ilan edilen kayıt tarihlerinde kayıt için gerekli belgeler eksiksiz olacak şekilde MEF Üniversitesi Maslak Kampüsünde kayıt yapılır.
  • Online başvuru formunda verilen bilgiler ile kayıt esnasında teslim edilen evraklardaki bilgiler uyuşmadığı takdirde öğrencinin başvurusu iptal edilir ve hukuki işlem başlatılır.

Yatay Geçiş Takvimi

Başvurular 1-15 Ağustos 2018
Başvuruların Değerlendirilmesi 16-17 Ağustos 2018
Sonuçların İnternette İlanı 17 Ağustos 2018 saat 17:00
Kayıt Tarihleri 27-29 Ağustos 2018

18 Eylül 2018

Ders Kayıtları Bkz. Akademik Takvim
Derslerin Başlangıcı

Başvuru Koşulları

• Kurumlarında 1. veya 2. sınıfı tamamlayan öğrenciler başvurabilir.
  • 100 üzerinden en az 60, 4 üzerinden en az 2,30 ağırlıklı genel not ortalaması olması gerekmektedir.
  • Hukuk Fakültesine 2015 yılından itibaren yerleştirilen adayların, programa yerleştirmede dikkate alınan puan türünde asgari 150.000. sırada olma koşulunu sağlaması
  • Mühendislik Fakültesi programlarına 2016 yılından itibaren yerleştirilen adayların, programa yerleştirmede dikkate alınan puan türünde asgari 240.000. sırada olma koşulunu sağlaması
  • Mimarlık programına 2016 yılından itibaren yerleştirilen adayların, programa yerleştirmede dikkate alınan puan türünde asgari 200.000. sırada olma koşulunu sağlaması
  • Eğitim Fakültesi programlarına 2017 yılından itibaren yerleştirilen adayların, programa yerleştirmede dikkate alınan puan türünde asgari 240.000. sırada olma koşulunu sağlaması
  • Genel not ortalaması şartını sağlayamayan ancak yerleştirme puanı geçmek istediği bölümün ilgili yıldaki taban puanından yüksek olan öğrenciler, Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş sayfamızı inceleyebilir.
  • Öğrencinin uyarı ve kınama cezaları haricinde herhangi bir disiplin cezası almamış olması gerekmektedir.
  • Üniversitemizde İngilizce dilinde eğitim-öğretim yapılmaktadır. Bu nedenle, yatay geçiş yapan öğrenciler Üniversitemizin yapacağı İngilizce Yeterlilik Sınavı veya dışarıdan aldıkları sınavlar ile (TOEFL en az 80, YDS en az 60) İngilizce yeterliliklerini belgelemek zorundadırlar. İngilizce yeterliliğini yukarıda belirtilen yollarla belgeleyemeyen öğrencilerin kayıtları iptal edilir.
Kontenjanlar

Fakülte Yönetim Kurulu kararlarıyla birlikte açıklanacaktır.

Değerlendirme ve Sonuçlar

• Başvuru koşullarını sağlayan adaylar Fakültelerin ilgili komisyonlarınca değerlendirilir. Adaylarla gerektiğinde mülakat için irtibata geçilebilir.
  • Başvuran aday sayısının belirtilen kontenjandan yüksek olması durumunda adaylar ağırlıklı genel not ortalamalarına göre sıralanır.
  • Değerlendirme sonuçları Yatay Geçiş Takviminde belirtilen tarihin mesai bitimine kadar MEF Üniversitesi Öğrenci İşleri Direktörlüğü web sayfasında açıklanır.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler
  • Öğrenci Belgesi (2018 Bahar veya Yaz dönemine ait)
  • Disiplin Belgesi (2018 Bahar veya Yaz dönemine ait)
  • LYS Sonuç Belgesi
  • ÖSYS Yerleştirme Sonuç Belgesi
  • Resmi Transkript (2018 Bahar/Yaz dönemine ait)
  • Kimlik Belgesi Fotokopisi
  • Dil Yeterlilik Belgesi (varsa, TOEFL veya YDS sınav sonucu)
  • Fotoğraf (2 adet)

Eğitim Öğretim Ücretleri

Eğitim-Öğretim Ücretleri sayfamızdan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Başvuru Formu