Kurumlararası GNO ile Yatay Geçiş

2017 Güz Yarıyılı Kurumlararası GNO ile Yatay Geçiş

Açıklamalar

Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin  11. maddesindeki hüküm gereğince Üniversitemizin bölümleri için aşağıda belirtilen sayıda yatay geçiş kontenjanı belirlenmiştir.

• Başvurular online başvuru formu aracılığıyla yapılır.
  • Başvuru kabul edildikten sonra ilan edilen kayıt tarihlerinde kayıt için gerekli belgeler eksiksiz olacak şekilde MEF Üniversitesi Maslak Kampüsünde kayıt yapılır.
  • Online başvuru formunda verilen bilgiler ile kayıt esnasında teslim edilen evraklardaki bilgiler uyuşmadığı takdirde öğrencinin başvurusu iptal edilir ve hukuki işlem başlatılır.

Yatay Geçiş Takvimi

Başvurular 1 Ağustos - 15 Ağustos 2017
Başvuruların Değerlendirilmesi 16 Ağustos 2017
Sonuçların İnternette İlanı 18 Ağustos 2017
Kayıt Tarihleri 21-26 Ağustos 2017

22 Ağustos 2017

* Kayıt yaptırıp İngilizce Yeterlilik Sınavına giremeyen öğrenciler için 13-15 Eylül tarihleri arasında bir sınav hakkı daha tanınacaktır.

Ders Kayıtları 13 - 17 Eylül 2017
Derslerin Başlangıcı 18 Eylül 2017

Başvuru Koşulları

• Kurumlarında 1. veya 2. sınıfı tamamlayan öğrenciler başvurabilir.
  • 100 üzerinden en az 60, 4 üzerinden en az 2,30 ağırlıklı genel not ortalaması olması gerekmektedir.
  • Genel not ortalaması şartını sağlayamayan ancak yerleştirme puanı geçmek istediği bölümün ilgili yıldaki taban puanından yüksek olan öğrenciler, Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş sayfamızı inceleyebilir.
  • Öğrencinin uyarı ve kınama cezaları haricinde herhangi bir disiplin cezası almamış olması gerekmektedir.
  • Üniversitemizde İngilizce dilinde eğitim-öğretim yapılmaktadır. Bu nedenle, yatay geçiş yapan öğrenciler Üniversitemizin yapacağı İngilizce Yeterlilik Sınavı veya dışarıdan aldıkları sınavlar ile (TOEFL en az 80, YDS en az 60) İngilizce yeterliliklerini belgelemek zorundadırlar. İngilizce yeterliliğini yukarıda belirtilen yollarla belgeleyemeyen öğrencilerin kayıtları iptal edilir.
Kontenjanlar

Mimarlık 3 3
İç Mimarlık 2 2

Değerlendirme ve Sonuçlar

• Başvuru koşullarını sağlayan adaylar Fakültelerin ilgili komisyonlarınca değerlendirilir. Adaylarla gerektiğinde mülakat için irtibata geçilebilir.
  • Başvuran aday sayısının belirtilen kontenjandan yüksek olması durumunda adaylar ağırlıklı genel not ortalamalarına göre sıralanır.
  • Değerlendirme sonuçları Yatay Geçiş Takviminde belirtilen tarihin mesai bitimine kadar MEF Üniversitesi Öğrenci İşleri Direktörlüğü web sayfasında açıklanır.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler
  • Öğrenci Belgesi (2017 Bahar veya Yaz dönemine ait)
  • Disiplin Belgesi (2017 Bahar veya Yaz dönemine ait)
  • LYS Sonuç Belgesi
  • ÖSYS Yerleştirme Sonuç Belgesi
  • Resmi Transkript (2017 Bahar/Yaz dönemine ait)
  • Kimlik Belgesi Fotokopisi
  • Dil Yeterlilik Belgesi (varsa, TOEFL veya YDS sınav sonucu)

Eğitim Öğretim Ücretleri

Eğitim-Öğretim Ücretleri sayfamızdan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Başvuru Formu