Kurumiçi GNO ile Yatay Geçiş

2017 Güz Yarıyılı Kurumiçi Genel Not Ortalamasıyla Yatay Geçiş

Açıklamalar

Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 9. madde hükmü gereğince Üniversitemizin bölümleri için aşağıda belirtilen sayıda yatay geçiş kontenjanı belirlenmiştir.

• Başvurular online başvuru formu aracılığıyla yapılır.
  • Başvuru kabul edildikten sonra ilan edilen kayıt tarihlerinde kayıt için gerekli belgeler eksiksiz olacak şekilde MEF Üniversitesi Maslak Kampüsünde kayıt yapılır.
  • Online başvuru formunda verilen bilgiler ile kayıt esnasında teslim edilen evraklardaki bilgiler uyuşmadığı takdirde öğrencinin başvurusu iptal edilir ve hukuki işlem başlatılır.

Yatay Geçiş Takvimi

Başvurular 1 Ağustos - 15 Ağustos 2017
Başvuruların Değerlendirilmesi 16 Ağustos 2017
Sonuçların İnternette İlanı 18 Ağustos 2017
Kayıt Tarihleri 21-26 Ağustos 2017

22 Ağustos 2017

* Kayıt yaptırıp İngilizce Yeterlilik Sınavına giremeyen öğrenciler için 13-15 Eylül tarihleri arasında bir sınav hakkı daha tanınacaktır.

Ders Kayıtları 13 - 17 Eylül 2017
Derslerin Başlangıcı 18 Eylül 2017

Başvuru Koşulları

• Öğrencinin bulunduğu yükseköğretim programında yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az iki yarıyıl öğrenim görmesi
  • Öğrencinin eşdeğer düzeyde bir programa başvurması (lisans -> lisans veya
    önlisans -> önlisans)
  • Öğrencinin yatay geçiş yapmak istediği diploma programına kabulde geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, yurt içindeki diğer üniversitelerin en düşük taban puanından az olmaması (farklı puan türünde bir bölüme geçiş yapıyorsa)

Değerlendirme ve Sonuçlar

• Başvuru koşullarını sağlayan adaylar Fakültelerin ilgili komisyonlarınca değerlendirilir. Adaylarla gerektiğinde mülakat için irtibata geçilebilir.
  • Başvuran aday sayısının belirtilen kontenjandan yüksek olması durumunda adaylar Genel Not Ortalamalarına göre sıralanır.
  • Değerlendirme sonuçları Yatay Geçiş Takviminde belirtilen tarihin mesai bitimine kadar MEF Üniversitesi web sayfasında açıklanır.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Mimarlık 10 10
İç Mimarlık 5 5

Eğitim-Öğretim Ücretleri

Eğitim-Öğretim Ücretleri sayfamızdan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Başvuru Formu