Kurumiçi GNO ile Yatay Geçiş

2018 Güz Yarıyılı Kurumiçi Genel Not Ortalamasıyla Yatay Geçiş

Açıklamalar

Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 9. madde hükmü gereğince Üniversitemizin bölümleri için aşağıda belirtilen sayıda yatay geçiş kontenjanı belirlenmiştir.

• Başvurular online başvuru formu aracılığıyla yapılır.
  • Başvuru kabul edildikten sonra ilan edilen kayıt tarihlerinde kayıt için gerekli belgeler eksiksiz olacak şekilde MEF Üniversitesi Maslak Kampüsünde kayıt yapılır.
  • Online başvuru formunda verilen bilgiler ile kayıt esnasında teslim edilen evraklardaki bilgiler uyuşmadığı takdirde öğrencinin başvurusu iptal edilir ve hukuki işlem başlatılır.

Yatay Geçiş Takvimi

Başvurular 1-15 Ağustos 2018
Başvuruların Değerlendirilmesi 16-17 Ağustos 2018
Sonuçların İnternette İlanı 17 Ağustos 2018 saat 17:00
Kayıt Tarihleri 27-29 Ağustos 2018

18 Eylül 2018

Ders Kayıtları Bkz. Akademik Takvim
Derslerin Başlangıcı

Başvuru Koşulları

• Öğrencinin bulunduğu yükseköğretim programında yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az iki yarıyıl öğrenim görmesi
  • Öğrencinin eşdeğer düzeyde bir programa başvurması (lisans -> lisans veya önlisans -> önlisans)
  • Öğrencinin yatay geçiş yapmak istediği diploma programına kabulde geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, yurt içindeki diğer üniversitelerin en düşük taban puanından az olmaması (farklı puan türünde bir bölüme geçiş yapıyorsa)
  • Hukuk Fakültesine 2015 yılından itibaren yerleştirilen adayların, programa yerleştirmede dikkate alınan puan türünde asgari 150.000. sırada olma koşulunu sağlaması
  • Mühendislik Fakültesi programlarına 2016 yılından itibaren yerleştirilen adayların, programa yerleştirmede dikkate alınan puan türünde asgari 240.000. sırada olma koşulunu sağlaması
  • Mimarlık programına 2016 yılından itibaren yerleştirilen adayların, programa yerleştirmede dikkate alınan puan türünde asgari 200.000. sırada olma koşulunu sağlaması
  • Eğitim Fakültesi programlarına 2017 yılından itibaren yerleştirilen adayların, programa yerleştirmede dikkate alınan puan türünde asgari 240.000. sırada olma koşulunu sağlaması

Değerlendirme ve Sonuçlar

• Başvuru koşullarını sağlayan adaylar Fakültelerin ilgili komisyonlarınca değerlendirilir. Adaylarla gerektiğinde mülakat için irtibata geçilebilir.
  • Başvuran aday sayısının belirtilen kontenjandan yüksek olması durumunda adaylar Genel Not Ortalamalarına göre sıralanır.
  • Değerlendirme sonuçları Yatay Geçiş Takviminde belirtilen tarihin mesai bitimine kadar MEF Üniversitesi web sayfasında açıklanır.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

• LYS Sonuç Belgesi

Kontenjanlar

Kurum içi yatay geçiş kontenjanları için tıklayınız.

Eğitim-Öğretim Ücretleri

Eğitim-Öğretim Ücretleri sayfamızdan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Başvuru Formu